Brood Bakken

Broodbakmachine

broodbakmachine

De broodbakmachine is een huishoudelijk apparaat voor het bakken van brood. De broodbakmachine werd voor het eerst uitgevonden in 1986 door Matsushita (Panasonic) in Japan. 10 jaar later werd het een populair apparaat in Amerika, Engeland en Australië.

In principe hoeft de gebruiker alleen de ingrediënten in de bakvorm van de broodbakmachine te doen en het juiste programma te kiezen. Gemiddeld is het brood na drie uur klaar. De meeste broodbakmachines bestaan uit de volgende onderdelen:

  • een verwarmingselement
  • een bakvorm met onderaan kneedvleugels
  • een warmtesensor
  • een computer voor het menu

Doordat de kneedvleugels onderaan de bakvorm zitten, heeft het als nadeel dat er aan de onderkant van het brood één of twee kleine gaten zitten. De meeste broodbakmachines kunnen ook alleen deeg maken, zodat je dit zelf kan afbakken in de oven.

Broodbakmachine Kopen

Als je een broodbakmachine wilt gaan kopen moet je op een aantal dingen letten. Broodbakmachines van Panasonic (de uitvinder) zijn erg goed, maar er zijn natuurlijk veel prijsklasses. Ben je van plan de broodmachine vaak 's nachts aan te zetten, dan moet je er op letten dat het apparaat niet teveel lawaai maakt. Er zijn broodbakmachines die een apart bakje hebben voor zaden en noten zodat ze er op het juiste moment doorheen worden gemengd. Philips en Inventum maken ook goede machines. Vaak hebben de duurdere broodbakmachines ook meer opties in het programma, een betere timer, speciale programma's voor bijvoorbeeld glutenvrij brood.

Daarnaast is de grootte natuurlijk ook van belang. Maak je brood voor 1 persoon, of voor 6 personen? Dan is het wellicht handiger om een groter apparaat aan te schaffen, als je daar de ruimte voor hebt. Ook kunnen sommige broodbakmachines ook pizza deeg of cake maken. Dit zijn leuke uitbreidingen, maar daar moet je vaak wel voor betalen.

Let dus goed op welke machine je wilt aanschaffen. Het kan het soms waard zijn om iets meer te investeren in een betere broodbakmachine als je van plan bent om vaak brood te gaan maken.

Op deze website vind je ook diverse recepten voor brood in een broodbakmachine. Natuurlijk kun je ook je brood in de oven maken, maar dit is veel meer werk.

Populaire Broodbakmachines

Een overzicht van veel gekochte broodbakmachines kun je hier vinden.

populaire panasonic broodbakmachine

Lekkerste receptenOverige info & tips