Brood Bakken

Foccacia

Benodigdheden:

- 225 milliliter lauwwarm water
- Een halve theelepel zout
- Twee eetlepels olijfolie
- Twee fijngesneden teentjes knoflook
- Twee fijngesneden takjes rozemarijn, zonder de harde tak
- Bloem
- Gist

Bereidwijze:

- Voeg het water, het zout, de olijfolie, de knoflook en wat van de rozemarijn, samen met wat bloem en gist in de bakvoorm van de broodmachine. Voor de fijnproever kan er ook nog wat balsamico azijn en geraspte Parmazaanse kaas bij worden gevoegd, naar eigen smaak. Zorg ervoor dat de machine zodanig staat ingesteld, dat het deeg erna in de oven kan worden afgebakken.
- Wanneer de cyclus is afgerond kan het deeg op een ronde plaat of bakvorm van ongeveer 30 centimeter worden gelegd. Druk om de paar centimeter het deeg met de vingers in. Strooi eerst nog een beetje olijfolie over het deeg, voordat de rest van de rozemarijn erover verdeeld kan worden.
- Zorg dat de oven is voorverwarmd op ongeveer 200 graden. Dek de foccacia af met wat folie wanneer de oven aan het voorverwarmen is.
- Wanneer de oven goed heet is, bak de foccacia dan ongeveer 25 minuten goudbruin. Laat het brood wel even afkoelen voordat het geserveerd wordt!

Het hele proces duurt ongeveer 45 minuten.

De standaard bereidingswijze voor brood in de oven vind je hier. De standaard bereidingswijze voor brood in de broodbakmachine vind je hier.

Lekkerste receptenOverige info & tips