Brood Bakken

Kikkererwtenbrood

De kikkererwt, kekererwt, keker of garbanzo, is een eetbare peulvrucht. Van kikkererwten wordt onder meer hummus en falafel gemaakt. Geroosterd kunnen ze ook als snack worden gegeten. Maar natuurlijk kun je er ook brood van maken! De kikkererwt is gezond en lekker voor mensen met een glutenallergie, dit ontbreekt namelijk in dit brood. Dit zorgt er wel voor dat het brood er nooit zo mooi uit zal zien als een normaal brood!

325 gr. kikkererwtenmeel
125 gr. aardappelpureepoeder
385 ml water
20 gr. Johannesbroodpitmeel
1 tl. bakingsoda
1 tl. bakmeel
1 1/2 tl. zout
1 el. suiker
1 el. zonnebloemolie
7 gr. droge gist

In de broodbakmachine alleen het deeg bereiden op stand pizza. Dan nog ca. 1 uur laten rijzen. Daarna nogmaals 5 minuten kneden op pizzastand. Nog 1 uur laten rijzen. Dan uit de vorm halen en op bakblik nog iets kneden. In vorm brengen en insmeren met (zonnebloem)olie. Nog 1 Ć” 1,5 uur laten rijzen onder een theedoek. Dan in 40 minuten bakken in een (niet voorverwarmde) 180 graden oven, hetelucht 160 graden.

Blijf tijdens het kneden van het deeg in de buurt. Kijk regelmatig of het goed gaat, omdat deze ingrediƫnten helaas minder makkelijk kneden als regulier meel. De bakingsoda en het bakmeel zorgen voor lucht in de substantie. Lekker met bijvoorbeeld kaas of vleeswaren. Eet smakelijk!

Bron: http://www.broodrecepten.nl/recepten/dieet/broodrecepten_kikkererwten_brood.html

De standaard bereidingswijze voor brood in de oven vind je hier. De standaard bereidingswijze voor brood in de broodbakmachine vind je hier.

Lekkerste receptenOverige info & tips