Brood Bakken

Voedzaam ontbijtbrood

Ingrediƫnten voor 1 brood.

- boter voor het invetten
- 1 theelepel suiker
- 3 deciliter lauwwarm water
- 1 zakje gedroogde gist
- 450 gram witbroodmeel
- 1 theelepel zout

Voor de vulling

- 15 gram gesmolten boter
- 4 plakjes krokant gebakken bacon
- 4 gare worstjes in plakjes gesneden
- 2 hardgekookte eieren in stukjes gesneden

Bereidingswijze

Vet een broodblik van 900 gram in met boter. Laat de suiker oplossen in het water en strooi de gist erover. Wacht 10 tot 15 minuten tot het mengsel schuimig is. Meng het meel en zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en schenk het gistmengsel hierin. Verwerk dit alles tot een zacht deeg. Kneed het op een met bloem bestoven werkvlak met uw handen en knokkels tot het zacht, soepel en elastisch is. Doe het deeg in een ingevette kom en draai het rond zodat het rondom wordt bedekt met een dun vetlaagje. Bedek de kom met huishoudfolie en laat het deeg bij kamertemperatuur staan tot het in volume is verdubbeld.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 20 bij 30 centimeter. Voor de vulling bestrijkt u de rechthoek met de gesmolten boter en verdeel daar de bacon, worst en ei over. Rol de rechthoek op en knijp de randen samen met uw vingers. Leg de rol met de naad naar beneden in het ingevette broodblik en laat het deeg afgedekt met huishoudfolie rijzen tot het verdubbeld is in volume. Verwarm de oven voor op 220 graden celsius en verwijder de folie. Bak het brood in 30 minuten klaar en laat het 10 minuten afkoelen voordat u op uit het blik haalt.

De standaard bereidingswijze voor brood in de oven vind je hier. De standaard bereidingswijze voor brood in de broodbakmachine vind je hier.

Lekkerste receptenOverige info & tips